סדנאות והרצאות

מתכונים להכנת מזון בריא
[ חזרה ]

paella_vegetarian

פאייה (PAELLA) טבעונית


פאייה  
(PAELLA) טבעונית - תבשיל חם, משביע וטעים 


המצרכים:

 

כוס אורז מלא עגול

כף שמן קוקוס מכבישה קרה

כוס עדשים כתומות מונבטות

1/3 חבילה טופו חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 בצל גדול קצוץ

2 -3 גזרים מגוררים בפומפיה גסה

3 עגבניות קצוצות או

20 עגבניות שרי חצויות

3 שיני שום כתושות

מגש פטריות שיטקה קצוצות ללא גבעולים

כוס כוסברה קצוצה

2 כוסות מים

כפית חוואיג' למרק

1 כפית זעפרן או

כפית כרכום

1/2 כפית תבלין כוסברה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח ים משובח

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

 

1. משרים את האורז במים חמים שעה או מים רגילים כל הלילה.

2. משרים את העדשים במים 4 שעות ואח"כ מנביטים במסננת עוד יום (מזליפים במשך היום 3 פעמים מים)

(שני השלבים הללו מומלצים אבל למי שממהר אפשר לוותר).

3. מאדים בשמן קוקוס את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים גזר, פטריות, טופו, עגבניות קצוצות ושום.

4. מוסיפים אורז ומכסים במים. מבשלים אחרי הרתיחה במשך 40 דקות על אש קטנה.

5. מרימים את המכסה ומוסיפים את העדשים, ואם יש צורך עוד מים. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומכסים.

6. מבשלים עוד כעשר דקות.

7. לקראת הסוף מוסיפים את הכוסברה ולבסוף את מיץ הלימון.

8. מגישים מייד.

 


[ חזרה ]



ניתן לקבל הדרכה לאורח חיים בריא ע"י פגישה אישית

© כל הזכויות שמורות לעדנה מינץ - המידע הניתן כאן איננו מידע רפואי ולא בא להחליף טיפול תרופתי.
יש להיוועץ ברופא לפני שמחליטים לעשות שינויים כלשהם. אין להעתיק או לשכפל תוכן מאמר זה ללא רשות.

 

עדנה מינץ, תזונה טבעית - mintzedna@gmail.com

 

________________________

________________________

סדנה בת 8 מיפגשים
לאורח חיים בריא
לחולי סרטן
ובני משפחותיהם

________________________


 
 

גלריית תמונות המלצות תזונתיות ייעוץ תזונה אישי וקבוצתי ייעוץ תזונה לאירגונים ועסקים סדנאות והרצאות מתכונים מאמרים שאלות נפוצות קישורים מומלצים

 

עדנה מינץ בפייסבוק



עיצוב