סדנאות והרצאות

מתכונים להכנת מזון בריא
[ חזרה ]

ktzizot

קציצות מפולפה של ירקות למיץ


מה עושים עם "פסולת" הירקות שנשארה אחרי סחיטת מיצי ירקות?
פתרון יצירתי וטעים המובא כאן הוא –  ליצור קציצות מזינות וטעימות


להכנת המיץ במסחטת מיצים משתמשים ב:


3-4 גזרים, 1 סלק בינוני, 3 גבעולי סלרי, 3 מלפפונים)
מקבלים כשתי כוסות מיץ ירקות


להכנת הקציצות:


*פולפה מהכנת מיץ ירקות
כוס עדשים חומים כתומים מושרים או מונבטים
כוס גרעיני חמניה מושרים
חצי בצל קצוץ
3 שיני שום
כפית תבלין כוסברה
חצי כפית כורכום
1/4 כפית הל
1/2 כפית כמון
רבע כפית קינמון
קורט פלפל שחור
2 כפיות רוטב סויה תמרי
רבע חבילה כוסברה
רבע חבילה פטרוזיליה
4 גבעולי שמיר
2 כפות נבט חיטה
2 כפות שמרי בירה
1 כף טחינה גולמית
1 כך שמן זית
5 עגבניות מיובשות מושרות במים חמים שעה


אופן ההכנה:


*הערה: יש לברור מתוך הפולפה ולסלק חלקים עצניים או חתיכות גדולות שלא נטחנו היטב.
טוחנים במעבד מזון תחילה את הגרעינים עד דק. מוסיפים למעבד המזון את הפולפה, העדשים ויתר הירקות ועשבי התיבול.
שופכים  את התערובת לתוך קערת ערבוב. אל הקערה מוסיפים את יתר החומרים היבשים, התבלינים, שמן זית  והטחינה.

משתמשים בכף לגלידה. מערימים תלוליות מהכף על נייר פרגמנט משוח בשמן זית. משטחים כל תלולית לקציצה שטוחה. מורחים גם מלמעלה מעט שמן זית על הקציצות ואופים בתנור כעשרים דקות בחום בינוני (150 מעלות). הופכים לצד שני להשחמה בהירה ושווה.

הערה:  ניתן לייבש את הקציצות גם במייבש מזון. לשם כך רצוי ליצור קציצות קטנות יותר וזמן הייבוש עשוי להימשך כשש שעות. בחום של 48 מעלות.


[ חזרה ]



ניתן לקבל הדרכה לאורח חיים בריא ע"י פגישה אישית

© כל הזכויות שמורות לעדנה מינץ - המידע הניתן כאן איננו מידע רפואי ולא בא להחליף טיפול תרופתי.
יש להיוועץ ברופא לפני שמחליטים לעשות שינויים כלשהם. אין להעתיק או לשכפל תוכן מאמר זה ללא רשות.

 

עדנה מינץ, תזונה טבעית - mintzedna@gmail.com

 

________________________

________________________

סדנה בת 8 מיפגשים
לאורח חיים בריא
לחולי סרטן
ובני משפחותיהם

________________________


 
 

גלריית תמונות המלצות תזונתיות ייעוץ תזונה אישי וקבוצתי ייעוץ תזונה לאירגונים ועסקים סדנאות והרצאות מתכונים מאמרים שאלות נפוצות קישורים מומלצים

 

עדנה מינץ בפייסבוק



עיצוב