סדנאות והרצאות

מתכונים להכנת מזון בריא

מה זה פולן דבורים?

פולן היא אבקת פרחים הנאגרת ע"י הדבורה מאבקני הפרחים. את האבקה אוספות הדבורים ברגליהן ומביאות אותן לכוורת כדי שישמשו מזון לוולדות. בהגיעה לכוורת הדבורה עוברת דרך רשת שהוכנה על ידי הכוורנים, אשר כתוצאה מהחיכוך בה מתפזר חלק מהפולן. צבע הפולן וטעמו משתנה בהתאם לסוג הפרחים ממנו הן מלקטות אותו. הפולן מכיל תאים וגטטיביים (שאינם מפרים) ותאים רגנרטיביים.

פולן מוזכר בתנ"ך כגרגירי זהב, וכמו כן הוא נזכר בכתבים סיניים עתיקים, בכתבים מצריים עתיקים, בתלמוד ובקוראן.

קיימות שיטות שונות לשימור הפולן. כוורנים מסויימים טוענים שהוא מתקלקל אם הוא נשאר בכוורת למעלה משבוע במזג אויר חם.  פולן יבש מתעפש אף הוא בקלות. לפיכך הצורה הטובה ביותר לצרוך פולן היא לרכשו הישר מהכוורן תוך שבוע מאז הגעתו לכוורת, או להקפיאו מייד. איחסון מומלץ במקפיא ולא במקרר. לפי מחקר שבוצע בקרן המחקר הרפואי בסן פרנציסקו, פולן בן שנה מאבד כבר 76% מהאפקטיביות שלו אם לא אוחסן במקרר.

פולן עשוי לעזור בריכוז גם לילדים, להעלאת רמות האנרגיה לאנשים חלשים או בעלי מחלה של הפרעות עצביות. יש לבדוק אם אין רגישות למוצרי כוורת ולעקיצות דבורים.

פולן נחשב למזון-על. הוא מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות ולפיכך הוא נחשב לחלבון מלא. ריכוז החלבון בפולן הינו 40%. צמחונים וטבעונים יכולים להיעזר בו כמקור חשוב לחלבון בעל איכות מצויינת, והוא נספג ישירות מהקיבה למחזור הדם. תוך שעתיים מספיגתו בדם הוא נמצא גם בנוזל עמוד השדרה ובשתן.

למקרי אנמיה מומלץ לצרוך 30 גרם ליום.

פולן גם עשיר במינרלים (אבץ, סידן, מגנזיום וברזל) ובויטמינים מסיסים במים (מקבוצת B ובמיוחד 12B). הוא מכיל את רוב הויטמינים והמינרלים הנחוצים ליום. יש בו גם לציטין וסלניום.

פולן מוזכר בתנ"ך כגרגירי זהב, וכמו כן הוא נזכר בכתבים סיניים עתיקים, בכתבים מצריים עתיקים, בתלמוד ובקוראן.  אבקת הפרחים של האורן למשל, מכילה כ-5.8% מים, 7.6% חלבון, 5.3% חומצות אמינו חופשיות, 11.2% סוכרים  (סוכרוזה, גלוקוזה ופרוקטוזה), 9.8% שומן,וכ-2.5% מינרלים (אפר). פולן מחזק את מערכת החיסון, משקם את הגוף, מסייע בהורדת כולסטרול ומניעת לחץ דם גבוה,  מסייע לאנמיה, בעיות בבלוטת הערמונית, הגברת פעולת הבלוטות, הגברת הערנות, כושר גופני, מצבי לחץ והתאוששות פיזית ונפשית (לאחר ניתוח, מחלה, לידה ובמיוחד לקשישים). כמו כן הוא מצויין להצערת העור, ולשיפור המראה. לחולי סרטן שעוברים הקרנות, פולן ידוע בתכונותיו כמגן מפני קרינה ע"י כך שהוא מגן על כדוריות דם אדומות ולבנות.הוא מגביר את הקצב המתבולי, ולפיכך יכול לעזור לירידה במשקל.

הנה ידיעה מעניינת: בכפית וחצי של פולן יש שניים וחצי עד עשרה מיליארד גרגירונים של פולן.

ניתן לערבב אותו בעיקר בארוחות הבוקר יחד עם יוגורט או שייקים או לפזר על דייסת קוואקר.

כמות מומלצת ליום: 2 כפיות למבוגר ו-1 כפית לילד. מומלץ לשמור במקור קריר ויבש.. לשמור במקרר לאחר הפתיחה.

עדיף לא לצרוך פולן שמקורו בסין, היות והוא עלול להיות חשוף לרמת זיהום גבוהה. הפולן בעל האיכות הגבוהה ביותר נחשב פולן מניו זילנד או קנדה. כדאי לברר מה מוצא הפולן..

 

שייק בננה עם פולן 

 

המצרכים:

1 בננה בשלה

2  תמרים מג'הול

1 כף חמאת שקדים (שקדיה)

1 כף צ'יאה טחונה

1/2 כפית מיץ לימון

3/4 כוס חלב שקדים או חלב אורז

1 כפית פולן דבורים

אופן ההכנה:

טוחנים הכל בבלנדר ושותים להנאה לארוחת בוקר, ערב או לארוחת ביניים אחר הצהריים.

 


| עדנה מינץ || ראופוד || תזונה טבעית |



ניתן לקבל הדרכה לאורח חיים בריא ע"י פגישה אישית

© כל הזכויות שמורות לעדנה מינץ - המידע הניתן כאן איננו מידע רפואי ולא בא להחליף טיפול תרופתי.
יש להיוועץ ברופא לפני שמחליטים לעשות שינויים כלשהם. אין להעתיק או לשכפל תוכן מאמר זה ללא רשות.

 

עדנה מינץ, תזונה טבעית - mintzedna@gmail.com

 

________________________

________________________

סדנה בת 8 מיפגשים
לאורח חיים בריא
לחולי סרטן
ובני משפחותיהם

________________________


 
 

גלריית תמונות המלצות תזונתיות ייעוץ תזונה אישי וקבוצתי ייעוץ תזונה לאירגונים ועסקים סדנאות והרצאות מתכונים מאמרים שאלות נפוצות קישורים מומלצים

 

עדנה מינץ בפייסבוק



עיצוב