איזה אוכל כדאי לקחת לעבודה ?
ראשית כדאי לאכול ולשתות משהו לפני שיוצאים בבוקר מהבית. זה יכול להשפיע לטובה על המתבוליזם שלנו ועל קצב הרעב היומי.
אם ממהרים מאד בבוקר, כדאי להכין את האוכל שניקח איתנו בערב ולאחסן במקרר. לכלול בשקית האוכל סכו"ם וצלחת חד פעמית.
אוכל שהבאנו מהבית תמיד עדיף כי הוא איכותי יותר, טרי יותר, הגייני יותר והכי חשוב – אין לנו הפתעות. אנחנו יודעים מה שמנו בפנים.
כשיש לנו אוכל מהבית עצמת הפיתויים מבחוץ אפסית.
- קופסת פלסטיק סגורה עם ירקות חתוכים (גזר, מלפפון, עגבניות שרי, גמבה, סלרי) + 4 אגוזי ברזיל העשירים בסלניום.
- קופסת טונה במים עם ירקות חתוכים או סלט.
- כריך עם אבוקדו, פרוסות עגבניה ומלפפון.
- תרמוס עם שייק עלים ירוקים עם 2 פירות וכף טחינה גולמית טחונים בבלנדר.
- חומוס וירקות חתוכים או סלט , וקרקרים משיפון מלא .FINN
- קופסה עם פירות שטופים: שזיפים, תפוח, אגס, ענבים.
- סלט עם חסה, מלפפון, גזר, עגבניות שרי וטונה.
- אבוקדו, ירקות חתוכים, 2-3 פריכיות אורז.
- קופסה עם ירקות אנטיפסטי בתנור (בטטה, חציל, קישוא, גמבה), גרעיני חמניה וגרעיני דלעת או שקדים.
- מנת קינואה מבושלת עם סלט.
- סלט מקינואה, סלרי קצוץ, גרעיני חמניה, בצל ירוק ותיבול סיני.
- קציצות פלאפל בתנור עם טחינה בקופסה קטנה וסלט.
- מג'דרה עם סלט עלים ירוקים (ארוגולה, עלי בייבי, חסה, נבט חמניה, מלפפון, ובצל ירוק).
- ביצה קשה, סלט ירקות, טחינה ו-2 פריכיות אורז.
המלצות:
- מומלץ לשתות במשך היום מים או סודה ללא המתקה וכן חליטות שונות (נענע, לואיזה ולימונית, תה ירוק יסמין, פירות יער, מרווה, קמומיל וכו').
- לא לערבב חלבונים עם פחמימות. למשל לאכול דג או חזה עוף עם ירקות בצורת סלט או ירקות מבושלים או אפויים ולא עם אורז או פסטה או תפוחי אדמה.
- מאידך לאכול מג'דרה, קינואה או מזון עמילני עם סלט ירקות או ירקות מבושלים ואפויים.
- לא להרבות בפחמימות במשך היום כי הן גורמות להרגשת עייפות.
- לשתות מים כל שעה עגולה.
| תזונה נכונה || ראו פוד || תזונה בריאה |
|