תפוחי אדמה – מזון שמעלה לחץ דם
תפוחי אדמה, למרות שנחשבים לירק, הם למעשה עמילן נקי. מחקר חדש ב-BRITISH MEDCAL JOURNAL מאשר את העובדה שתפוחי אדמה, בין אם הם אפויים, מטוגנים, מבושלים או מעוכים, מעלים את הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם, סוכרת וצמיגים מסביב למותניים.
חוקרים מביה"ס לרפואה של ביה"ח לנשים בריגהם שבארה"ב, ערכו 3 מחקרים ענקיים תוך מעקב אחרי 187,000 איש ואישה במשך 20 שנה.
נמצא שאנשים שצרכו 4 או 5 מנות תפ"א בשבוע לתקופה ארוכה – בייחוד נשים – העלו בצורה משמעותית את הסיכוי לעליה בלחץ דם – בהשוואה לאלה שצרכו פחות ממנה אחת לשבוע.
צ'יפס מתפ"א (הגרועים מבין כולם) העלה את הסיכון ב-17%, אבל אפילו תפ"א אפויים (הנחשבים בריאים יותר) הגדילו את הסיכון ב-11%.
החוקרים משערים שהסיכון לבריאות נובע לא מהמדד הגליקמי הגבוה שגורם לעליה במשקל, אלא מהנזק החימצוני והדלקתיות. כל אלה מאפילים על כמות האשלגן הנמצאת בתפוחי אדמה.
לפי המחקר, אפילו אם מחליפים פעם בשבוע את תפוחי האדמה בברוקולי, יש סיכוי לשמור על ל"ד תקין.
דרך אגב, במקום מחית תפ"א אפשר להשתמש במחית מכרובית, שהינה אנטי סרטנית, עשירה בסולפורפן, מכילה מעט פחמימות וכעשירית הקלוריות שבתפוחי אדמה.
בטטות, לעומת תפוחי אדמה, ידידותיות יותר, ולמרות מתיקותן הן בעלות ערך גליקמי נמוך יותר. אף הן עשירות באשלגן, אך גם במגנזיום שמגן על הלב, והן בעצם עוזרות להוריד לחץ דם.
Dr. Glenn S. Rothfield – Nutrition & Healing
|