סדנאות והרצאות

מתכונים להכנת מזון בריא

ניקוי רעלים

המושג "ניקוי רעלים" הפך להיות חלק מטרנד נהייה אחר סדנאות מיצים.

בשביל מה צריך ניקוי רעלים?

יש לנו בגוף שני סוגי רעלים: אנדוגני ואקסוגני. אנדוגני משמע מתוך תהליכים ביולוגיים המתרחשים בגוף. לפיכך יש לנו בגוף מנגנוני סילוק רעלים טבעיים (כבד, כליות, ריאות, עור, מערכת גניטלית, מערכת לימפה).

אבל יש גם רעלים שאנו סופגים מן הסביבה שבה אנו חיים: מהאוויר, מהמים, מהמזון, מתרופות, מכימיקלים וחומרי הדברה, מאנרגיה אלקטרו-מגנטית וכו'.

בזמנים קדומים, כשהאדם צרך מזון שהוצע לו אך ורק מהטבע, נשם אויר צח, שתה מים זכים ולא היה בסטרס תמידי, הוא ודאי לא נזקק לניקוי רעלים.

היפוקרטס אמר בזמנו (וכן הרמב"ם)

LET FOOD BE YOUR MEDICINE AND LET MEDICINE BE YOUR FOOD

המושג ניקוי רעלים פירוש שאנו מביאים את התהליך מהחוץ פנימה בצורה יותר מעודנת, בצורה טבעית. עוברים למזון מלא, טהור, ללא כימיקלים, סוכרים, חומרים תעשייתיים, וללא שומנים מזיקים.

מדוע כל כך קשה לנו לוותר על סוכרים, פחמימות, אלכוהול, קפאין, סיגריות, התקפי זלילה?

האם העובדה שיש לנו משיכה לסוג מזון מסויים אומרת שהוא טוב ומועיל לנו, או שמא ההיפך הוא הנכון? אולי עצם המשיכה שלנו הבלתי נשלטת למתוק, למשל, מעידה על חולשה? אולי על חושים מוטעים?

מדוע יש לנו נפילת אנרגיה אחרי שהשפעת הקפה והסוכר נמוגה?

מהו הטרנד הזה שכולם רצים להתנסות בחוות בריאות, שותים מיצים, אוכלים עשבים, סובלים?  מה – הם השתגעו?

האם צריך לעשות ניקוי רעלים רק כשמתגלית מחלה, או כשרוצים לרדת במשקל, או שמא יש בזה משהו טוב לכולם?

אנו נמצאים בעידן כזה של שפע ופיתויים שקל מאד "להיסחף" ולהגיע להתמכרויות. אחת הדרכים לחזור חזרה לאכילה מודעת היא להגיע למקום של צמצום מקסימלי בצורת צום ומזון נא שמכונה RAW FOOD.

ובכן, כשם שבטבע יש חילופי עונות פעמיים בשנה והטבע מתכונן לקראת חילופי העונה ע"י נשירת עלים, התכנסות וכו', מומלץ גם לנו בחילופי עונה לעשות ניקוי ותחזוקה לגוף.

נסיון העבר מראה שאפשר להפוך את היוצרות תוך שבוע. התהליך של ניקוי רעלים עובד מהר מאד.

כאן המקום לציין שכל תהליך של ניקוי רעלים מלווה בתהליכים נפשיים של טיהור, צלילות מחשבה ושינוי זווית ראייה.

במקרים מסויימים האדם זקוק לרדת לבור תחתיות מבחינה פיזית, נפשית ומנטלית כדי שיסכים לעשות את השינוי, שהרי נותרה רק האפשרות להתרומם מהנקןדה הנמוכה ביותר כלפי מעלה.

אז כיצד זה עובד?

מיץ עשב החיטה הוא אחד הדברים החשובים בניקוי רעלים. הוא נוצר מהנבטה של החיטה במיכל המכיל אדמה, ומכיל כמויות עצומות של כלורופיל, מינרלים, ויטמינים – הוא מכיל 92 מתוך 102 מינרלים המצויים בקרקע. מתייחסים אליו כאל תרופה, לא רק כמזון. הוא המנקה DETOX)) החזק ביותר. הוא מעולה לבעיות פריון בגלל כמויות המגנזיום הגדולות שבו, הוא מטהר רעלים מהדם, ממיס סתימות במעי, מאיץ חילוף חומרים ותורם לירידה במשקל, אנטי דלקתי ואנטי ויראלי, מרפא נגעי עור, דלקות חניכיים, צלקות לאחר ניתוח, סילוק מתכות רעילות, מווסת סוכר בדם, מוריד לחץ דם, ועוד.

יש לו השפעה פיזית ומנטלית. היות ומיץ עשב החיטה בעל תדר אנרגטי מהגבוהים ביותר, הוא מביא גם את מי ששותים ממנו לתדר מנטלי ונפשי גבוהים יותר.

ומה לגבי תרופות?

לא מפסיקים תרופות.

למי זה טוב?

בראש ובראשונה למי שסובל ממחלה כרונית כלשהי, סוכרת, סרטן, לסובלים מעודף משקל, לתופעות של עייפות, בעיות עיכול, הפרעות שינה, בעיות עור, בעיות פריון, וכמובן – לאנשים בריאים שרוצים לשפר את בריאותם.

הכנה ומשבר ניקוי

כמה ימים קודם עושים תהליך הכנה, עוברים את הניקוי בקלות וחוסכים כאבי ראש, תנודות במצב רוח ועייפות. כל התופעות הללו לא נובעות בגלל מחסור בחומרים מזינים אלא להיפך – בגלל משבר הניקוי, בגלל התלות בחומרים ממכרים.

 

קיימות רמות שונות של ניקוי גוף

במקרים קלים פשוט עוברים לתזונה טבעונית ללא סוכר מעובד (ממתיקים בפירות, תמרים, פירות מיובשים, אגבה, סירופ מייפל).

מאידך יש צומות על מים בלבד. יש כאלה על מיצים בלבד.

השיטה שנקראת טבעונאית RAW FOOD – היא השיטה האולטימטיבית לניקוי גוף. זוהי בעצם השיטה שהשתמשו בה בסרט.

מדוע?
לפי שיטה זו צורכים מזון בתולי כמו שהוא קיים בטבע: ירקות, פירות, אגוזים, גרעינים, זרעים, קטניות ודגנים. כולם עוברים השרייה במים והנבטה (מלבד ירקות ופירות כמובן).

שקדים, אגוזים, גרעינים וקטניות  עוברים השרייה של 8 שעות.

מדוע השרייה? כדי להיפטר מחומרים מזיקים שבקליפה כגון ציאניד וכדי להתחיל תהליך של טרום נביטה. אם רוצים להנביט קטניות וגרעינים, אפשר לעשות זאת בעזרת מסננת או מכשיר הנבטה.

עם הנביטה נוצרים בזרע או בגרעין אנזימים רבים התורמים לחיוניות של תאי הגוף. תגבורת אנזימים מהמזון מחזקת פעילות אנזימטית בגוף. בנוסף, אבות המזון מתפרקים לחומצות אמינו, חומצות שומן פשוטות וצורות סוכרים פשוטות יותר. לכן ניתן לאכלם גם ללא בישול. כמות הויטמינים והמינרלים הנוצרים כתוצאה מן ההנבטה מוכפלת בין פי 4-10 .

רובנו מכירים חלק מהם אפילו מהמרכולים: נבט חמניה, נבט ברוקולי, נבט צנונית, אלפלפה וכו'.

נבטים מחזקים את מערכת החיסון, מחזקים תפקוד של מערכות שונות ומאפשרים נשימה לתאים ע"י מזון עשיר בחמצן, ומצד שני מונעים תהליכי חימצון בגוף מרדיקלים חופשיים.

מה עושים עם כל הנבטים והנבטוטים הללו?

אפשר לפזר על סלט, על מרק, לצרפם כחלק מארוחה, להכין מהם קציצות, ממרחים (כמובן בשילובים שונים עם עשבי תיבול, תבלינים נפלאים וכו').

תהליך ההנבטה גם מונע היווצרות גזים באכילת קטניות. גם אם מבשלים אותם רצוי להנביטם תחילה.

למה ניתן לצפות בתהליך?

כאמור, זו חווייה פיסית שמתבטאת בתופעות בגוף כמו ירידה במשקל, שינויים ברמת הסוכר בדם, גמילה מחומרים ממכרים, שיפור פרמטרים רפואיים של שנים, שיפור במצב הרוח ובמצב הנפשי, קלילות תנועה, קלילות מחשבה ואופוריה. השינוי הוא דרמטי ביותר ואצל אנשים רגישים מביא למצב רגישות מנטלית ופיזית רבה יותר מהרגיל. חוש הריח מתחדד וריחות של סיגריות למשל או ריחות בושם עלולים להפריע.

כיצד עובד התהליך :

צום מיצים או כל צום אחר מפעיל מנגנון מיוחד של הגוף כדי שיוכל לרפא את עצמו. הגוף שלנו חכם. לכן בעת מחלה מערכת העיכול והתיאבון שלנו נדחקים לפינה.

ההשפעה החיובית המנטלית:

היות וכל צום מפעיל במוח מנגנון הישרדות מסויים, מופרשים הורמונים כגון אפינפרין (אדרנילין), נוראפניפרין ודופאמין וכן גליקוקורטיקואידים (סוג של קורטיזון טבעי) שמאזנים בין היתר את המערכת החיסונית ואת רמת האינסולין. הם מפעילים מערכת אנטי דלקתית טבעית בגוף. מכאן יובן מדוע בתקופות חולי  תהליך של צום מועיל במחלות רבות.

מחקר שנערך בארה"ב ב-2009 (Michaelson) מצא שצום אף יעיל להורדת סימפטומים של דיכאון. 


| ניקוי רעלים |



ניתן לקבל הדרכה לאורח חיים בריא ע"י פגישה אישית

© כל הזכויות שמורות לעדנה מינץ - המידע הניתן כאן איננו מידע רפואי ולא בא להחליף טיפול תרופתי.
יש להיוועץ ברופא לפני שמחליטים לעשות שינויים כלשהם. אין להעתיק או לשכפל תוכן מאמר זה ללא רשות.

 

עדנה מינץ, תזונה טבעית - mintzedna@gmail.com

 

________________________

________________________

סדנה בת 8 מיפגשים
לאורח חיים בריא
לחולי סרטן
ובני משפחותיהם

________________________


 
 

גלריית תמונות המלצות תזונתיות ייעוץ תזונה אישי וקבוצתי ייעוץ תזונה לאירגונים ועסקים סדנאות והרצאות מתכונים מאמרים שאלות נפוצות קישורים מומלצים

 

עדנה מינץ בפייסבוק



עיצוב