סדנאות והרצאות

מתכונים להכנת מזון בריא

טיפול בארטריטיס ובאוסטיאוארטריטיס (דלקת מיפרקים) דרך תזונה ותוספים

אחרי גיל 25 הגוף מפסיק לייצר אנזימים מסויימים בשם פרוטאוליטים שעשויים לעזור בריפוי הדלקת וסילוק משקעים שנוצרים מעודפי הפיברין.
מוצרי מזון מסויימים, יש להם תכונה מעוררת דלקת (למשל סולניים).
כשנוצרת דלקת בגוף, נוצר חומר בשם פיברין שתפקידו להוריד את רמת הדלקת. בגלל מנגנון לקוי החומר הזה ממשיך להיות מופרש בגוף, דבר המגביר כאבים, יוצר משקעים  ומנציח את הדלקת.
אפשר להוריד דלקת בשתי דרכים: באמצעות מזון ובאמצעות תוספים.
מזונות שכדאי להימנע מהם:
1. מוצרי בצק: לחם,עוגות, עוגיות וכל דבר שמכיל קמחים
2. סוכר וכל דבר שיש בו סוכר
3. מזונות כמו צ'יפס וכן שומני טרנס. שמנים מסוג שמן סויה, שמן חמניות ושמנים מסחריים אחרים מלבד שמן זית ושמן קוקוס.
4. כל מזון מטוגן או מושחם בגריל. מזונות אלה מייצרים חומר שנקרא AGE  (Advanced glycation end product) שמייצר דלקת.
5. להוריד סולניים (עגבניות, פלפל, חציל ותפוחי אדמה). ירקות ממשפחת הסולניים מכילים אלקלואידים שתורמים לדלקת. הם גם מגבירים דלקת קיימת.
6. להימנע מחלבון הקזאין הקיים במוצרי חלב  ומגביר דלקת ונפיחות בקרב חולי ארטריטיס ולצרוך מוצרים מן הטבע כגון גבינות מאגוזים, מטופו וכו'. מומלץ לעבור לטבעונות.
כעת נעבור לתוספים שעוזרים לריפוי הדלקת במחלת האוסטיאוארטריטיס:
1. מומלץ לכלול בטיפול היומיומי אנזימים פרוטאוליטים. האחד הוא ברומוליין המצוי במעטפת החיצונית של קליפת  האננס. האנזים הפרוטאוליטי השני הוא פפאין והוא מצוי בפפאיה.
פירוש המלה פרוטאוליטי הינו "מעכל חלבון".
אנזימים אלה הם מעין "בולענים" שמכסחים חלבונים שמתאספים בפרקים וגורמים לדלקת ולכאבים.
2. כורכומין. החומר הפעיל בכורכומין משתיק אנזים בשם COX2 שמעורר דלקת.
3. ג'ינג'ר – אנטי דלקתי מובהק
4. תמצית בוסווליה (333 מ"ג ליום מחולק ל-3)
5. פיגם
6. ביופלבינואידים מפירות הדר
7. (הרפאגו)Devil's Claw    
8. שמן אומגה 3 ידוע כמוריד דלקת נמצא במזון כגון סלמון וסרדינים, בשמן פשתן, שמן המפ, ובכמוסות שמן מרווה משולשת  

אחרי גיל 25 הגוף מפסיק לייצר אנזימים מסויימים בשם פרוטאוליטים שעשויים לעזור בריפוי הדלקת וסילוק משקעים שנוצרים מעודפי הפיברין.
מוצרי מזון מסויימים, יש להם תכונה מעוררת דלקת (למשל סולניים).כשנוצרת דלקת בגוף, נוצר חומר בשם פיברין שתפקידו להוריד את רמת הדלקת. בגלל מנגנון לקוי החומר הזה ממשיך להיות מופרש בגוף, דבר המגביר כאבים, יוצר משקעים  ומנציח את הדלקת.

אפשר להוריד דלקת בשתי דרכים: באמצעות מזון ובאמצעות תוספים.

 

מזונות שכדאי להימנע מהם:

1. מוצרי בצק: לחם,עוגות, עוגיות וכל דבר שמכיל קמחים

2. סוכר וכל דבר שיש בו סוכר

3. מזונות כמו צ'יפס וכן שומני טרנס. שמנים מסוג שמן סויה, שמן חמניות ושמנים מסחריים אחרים מלבד שמן זית ושמן קוקוס.

4. כל מזון מטוגן או מושחם בגריל. מזונות אלה מייצרים חומר שנקרא AGE  (Advanced glycation end product) שמייצר דלקת.

5. להוריד סולניים (עגבניות, פלפל, חציל ותפוחי אדמה). ירקות ממשפחת הסולניים מכילים אלקלואידים שתורמים לדלקת. הם גם מגבירים דלקת קיימת.

6. להימנע מחלבון הקזאין הקיים במוצרי חלב  ומגביר דלקת ונפיחות בקרב חולי ארטריטיס ולצרוך מוצרים מן הטבע כגון גבינות מאגוזים, מטופו וכו'. מומלץ לעבור לטבעונות.

 

 

כעת נעבור לתוספים שעוזרים לריפוי הדלקת במחלת האוסטיאוארטריטיס:

1. מומלץ לכלול בטיפול היומיומי אנזימים פרוטאוליטים. האחד הוא ברומוליין המצוי במעטפת החיצונית של קליפת  האננס. האנזים הפרוטאוליטי השני הוא פפאין והוא מצוי בפפאיה. פירוש המלה פרוטאוליטי הינו "מעכל חלבון". אנזימים אלה הם מעין "בולענים" שמכסחים חלבונים שמתאספים בפרקים וגורמים לדלקת ולכאבים.

2. כורכומין. החומר הפעיל בכורכומין משתיק אנזים בשם COX2 שמעורר דלקת.

3. ג'ינג'ר – אנטי דלקתי מובהק

4. תמצית בוסווליה (333 מ"ג ליום מחולק ל-3)

5. פיגם

6. ביופלבינואידים מפירות הדר

7. (הרפאגו)Devil's Claw.

8. שמן אומגה 3 ידוע כמוריד דלקת נמצא במזון כגון סלמון וסרדינים, בשמן פשתן, שמן המפ, ובכמוסות שמן מרווה משולשת  

 


| בארטריטיס || באוסטיאוארטריטיס || דלקת מיפרקים |



ניתן לקבל הדרכה לאורח חיים בריא ע"י פגישה אישית

© כל הזכויות שמורות לעדנה מינץ - המידע הניתן כאן איננו מידע רפואי ולא בא להחליף טיפול תרופתי.
יש להיוועץ ברופא לפני שמחליטים לעשות שינויים כלשהם. אין להעתיק או לשכפל תוכן מאמר זה ללא רשות.

 

עדנה מינץ, תזונה טבעית - mintzedna@gmail.com

 

________________________

________________________

סדנה בת 8 מיפגשים
לאורח חיים בריא
לחולי סרטן
ובני משפחותיהם

________________________


 
 

גלריית תמונות המלצות תזונתיות ייעוץ תזונה אישי וקבוצתי ייעוץ תזונה לאירגונים ועסקים סדנאות והרצאות מתכונים מאמרים שאלות נפוצות קישורים מומלצים

 

עדנה מינץ בפייסבוק



עיצוב